top of page

Hvordan komme i form igjen - 10 strategier som vil gjøre det enklere


Det er ikke alltid like enkelt å starte oppigjen treningen. Det er mange ulike grunner til at man tar seg en pause, eller ikke har startet i det hele tatt. Men alle vet at trening er sunt for kroppen og for helsa, og bevegelse er den beste måten å få bedre hjertehelse. Vi har derfor tenkt å dele 10 strategier som vil hjelpe deg med å kickstarte din vei tilbake til god form.Uansett om du er nybegynner eller har trent tidligere, kan disse strategiene hjelpe deg med å komme i gang og bygge en sunn og aktiv livsstil.


Sett realistiske mål: Start med å sette deg klare og realistiske mål for treningen din. Vær spesifikk om hva du ønsker å oppnå, enten det er å løpe en viss distanse, miste vekt eller øke muskelstyrken. Dette vil gi deg motivasjon og en retning å jobbe mot.

Dette kan være:

  • Løpe 2 km

  • Klare en pullup

  • Ta 10 armhevinger

  • Gå opp Skansen på 20 minutter


Start gradvis: Ikke press deg selv for hardt i begynnelsen. Start med moderat intensitet og øk gradvis over tid. Dette vil bidra til å unngå skader og sørge for at kroppen din tilpasser seg treningen på en sunn måte. Her kan det være å lurt å vurdere om man skal ta den første treningsøkten med en partner eller alene. Hvis man trener med noen andre så kan dette være veldig motiverende, men det kan også gjøre at du går for hardt ut. I såfall er det lurt å avklare dette på forhånd med treningspartneren slik at man har samme forventninger til treningen..


Variér treningen: Bland ulike former for trening for å holde det interessant og utfordrende. Prøv å inkludere kondisjonstrening som løping eller sykling, styrketrening med vekter eller egen kroppsvekt, og fleksibilitetsøvelser som yoga eller stretching. Med VimScore trener man alltid 4 kapasiteter, og får variert trening. Her trener man fleksibilitet, utholdenhet, balanse og styrke. Prøv appen idag.

Finn en treningspartner: Å trene sammen med noen kan være motiverende og morsomt. Finn en treningspartner som deler dine mål og planlegg treningsøktene sammen. Det å ha noen å holde deg ansvarlig og dele erfaringer med, kan gjøre hele forskjellen.


Legg inn hviledager: Husk å inkludere hviledager i treningsplanen din. Kroppen trenger tid til å restituere og bygge seg opp igjen. Ha minst en eller to hviledager i uken, avhengig av treningens intensitet og dine individuelle behov.


Fokuser på kostholdet: Trening og kosthold går hånd i hånd når det gjelder å komme i form. Sørg for å spise et balansert kosthold med nok næringsstoffer for å støtte treningen din. Inkluder sunne proteiner, karbohydrater, frukt, grønnsaker og sunne fettstoffer i måltidene dine.


Hold deg motivert: Finn måter å opprettholde motivasjonen din på. Dette kan være ved å lage en treningsdagbok, følge treningskontoer på sosiale medier for inspirasjon, eller belønne deg selv når du når delmål. Finn det som fungerer best for deg og bruk det som drivkraft. Noen ganger kan det også være lurt å hyre inn en PT eller en veileder som kan hjelpe deg med treningen. Hos VimScore har vi lansert VimCoaching, og gir deg 25 min gratis VimCoaching med vår dyktige PT-trener Ken. Dersom du ønsker å snakke med Ken, kan du booke en samtale her.Planlegg treningsøktene: Sett av tid i kalenderen din til trening og behandle det som en avtale med deg selv. Planlegging gjør det enklere å holde seg konsistent og unngå unnskyldninger. Velg tidspunkter som passer best for deg og hold deg til planen så godt du kan.


Vær fleksibel: Selv om planlegging er viktig, er det også viktig å være fleksibel og tilpasse seg endringer. Hvis du ikke kan gjennomføre en treningsøkt som planlagt, ikke bekymre deg. Finn alternative måter å være aktiv på, enten det er en rask spasertur i lunsjpausen eller en kort hjemmetrening.


Feire fremskritt: Ikke glem å feire dine fremskritt underveis. Uansett om det er å løpe en lengre distanse, løfte tyngre vekter eller føle deg mer energisk i hverdagen, ta deg tid til å anerkjenne og feire de små seirene. Det vil holde motivasjonen oppe og hjelpe deg med å fortsette på veien mot god form.


Comments


bottom of page