top of page

VimScore + Kostholdsendring = 

VimScore er skapt for å hjelpe folk med å leve et bedre og sunnere liv. Det gjør vi ved å oppfordre til variert fysisk aktivitet og trening, og ved å bidra til å gjøre aktivitet til en vane. Vi vet at økt aktivitet blir lettere ved å samtidig etablere noen gode kostholdsvaner.

 

I samarbeid med Kostholdsendring.no hjelper vi deg derfor med kostholdsendringer som øker overskudd til aktivitet og styrker effekten av målet du måtte ha med aktivitet og trening. Kostholdsveiledning uten umulige restriksjoner og tungvinte detaljer gjør mat og drikke lystbetont og er en nøkkelfaktor for bedre helse, økt overskudd, og eventuelt vektnedgang om det er målet ditt.

Vår erfaring er at folk som kommer i gang med regelmessig fysisk aktivitet ofte opplever en nedgang i rygg- og nakkeplager og migrene, samtidig som de opplever å få mer overskudd, glede, og selvtillit. Vi ønsker å bidra til at flest mulig får oppleve de gode følelsene man får ved å være litt mer aktiv, og vi lover å støtte deg på veien.

Slik hjelper vi deg videre

Oppstartsamtale med VimScore (30 min)

Profil Katrine (1).jpg

Oppstartsamtale med Kostholdsendring (90min + 90min)

Motta et fleksibelt kostholdsfundament, en konkret plan basert på dine nåværende vaner

Oppfølgingssamtale med VimScore (30 min hver 2. uke i 2 mnd)

Oppfølgingssamtale med Kostholdsendring (60 min)

Profil Katrine (1).jpg

Noe er bedre enn ingenting

Vi hjelper folk til en bedre livsstil gjennom nye og innovative tilnærminger til fysisk aktivitet, vaneendring, motivasjon og kosthold. Ved siden av å være et verktøy for generell fysisk aktivitet og trening, er også VimScore egnet for støtte i forbindelse med spesifikke mål som varig vektreduksjon. Kostholdsendring.no har samlet høy kompetanse og lang erfaring gjennom å hjelpe klienter med forskjellige problemstillinger tilknyttet kosthold.

 

Mange av oss har opplevd å sette oss store treningsmål som nyttårsforsett, for så å gå hardt ut i januar og trene 4 dager i uken, før man går på en smell eller får en skade og ender opp med å slutte innen februar er omme. Vi har fokus på at det å gjøre litt er mye bedre enn ingenting, og at det å danne en treningsvane du kan ha livet ut alltid vil trumfe skippertak. Eksempelvis vil du få mer ut av å trene 40 minutter hver uke i et år enn å trene en time 4 ganger i uken i 8 uker.

For å gjøre fysisk aktivitet og trening til en vane, er det noen tips og triks som kan være nyttige. Først og fremst kan det være lurt å starte med små og realistiske mål for å unngå overbelastning og følelsen av å mislykkes. For eksempel kan du begynne med å trene noen minutter hver dag eller gå en kort tur etter jobb. 


Belønning kan også være en god motivator og hjelpe med å danne vaner. Dette kan for eksempel være å gi deg selv en liten belønning etter hver treningsøkt eller etter å ha opprettholdt en treningsrutine i en viss periode. Om det er fristende med en belønning i form av mat og drikke så skal du vite at det har du fortjent, men om målet med treningen er vektnedgang så er det viktig å ha “tungen rett i munn”.

 

Trening alene er dessverre vist å ha liten effekt på vekten, og det er fordi trening øker appetitten, som videre resulterer i at man spiser mer mat i dagene etter en økt. Derfor er kostholdet avgjørende å fokusere på parallelt med trening. Heldigvis betyr ikke det at du ikke skal kunne unne deg noe godt og usunt etter trening, men det betyr at denne belønningen må være i riktige mengder for at du skal kunne oppnå vektnedgang. Det aller beste er å etablere en belønning som ikke har med mat og drikke å gjøre, og det er blant annet dette vi hjelper deg med.

 

Vi hjelper deg med balansen i aktivitet, trening, kosthold, belønning og et liv verdt å leve. Da kan trening- og kostholdsvaner forventes å vare.  I kostholdsveien opererer vi med begrepet “kosekvote” som er en mengde kos du skal kunne nyte med god samvittighet samtidig som du oppnår ditt mål, om det er helse, prestasjon eller vektendring.

En annen viktig faktor er å finne en aktivitet du liker og som passer inn i din livsstil og rutine. Hvis du tvinger deg selv til å gjøre noe du ikke liker, vil det være vanskeligere å gjøre det til en vane. Det kan også være til hjelp å sette opp en fast rutine og gjøre trening til en fast del av dagen din, for eksempel ved å trene på samme tid hver dag eller flere ganger i uken. På denne måten bygger du også mestringstillitt, som er troen på at du klarer å gjennomføre målene dine.

 

Kostholdsendring.no mener det er vel så viktig at en endring i kostholdet også passer med dine preferanser. Kostholdsendring.no tar derfor hensyn til hva som er viktig for deg og livsstilen du ønsker å leve ut. Etter mange års erfaring fra veiledning innen kosthold og aktivitet for ulike målsetninger, så er vi sikre på at strenge og rigide matregler, absolutte restriksjoner, og sultstrategier ikke er riktig vei å gå for å oppnå varige effekter innen gode vaner, helse, vekt og treningseffekt. Slike tøffe strategier bryter med et vanlig liv og en hektisk timeplan, og det er da naturlig at konsekvensen ender med lav mestringsfølelse og fortvilelse når man ikke makter å gjennomføre.

 

Kostholdsendringer må gi verdi i hverdagen på vei til overordnet mål, for at det skal være verdt å gjennomføre over tid. 

Vi ønsker at mål slik som

  • mindre sult og slitenhet

  • økt kapasitet og treningslyst

skal kunne kombineres med

  • et sosialt liv

  • støtte til et mer avslappet forhold til mat uten krevende detaljer og uvanlige smaksopplevelser

 

Ingen populær diett, “supermat”, eller generisk kostholdsplan, kan levere på disse viktige punktene. Derfor tilbyr vi veiledning som vi tilpasser deg og ditt liv, hvor du inviteres som delaktig part i prosessen for dine kostholdsjusteringer. At du er med på å påvirke dine endringer er vist å styrke etterlevelse og motivasjon i gjennomføring.

 

Å samarbeide med oss gir større sannsynlighet for at du får til hva du ønsker deg. Støtte på veien i endring er en av de sterkeste suksessfaktorene for å lykkes med livsstilsomlegging. Vi heier på deg!

 

Til slutt er det viktig å huske på at vanedannelse tar tid og krever tålmodighet og innsats. Med kontinuerlig innsats og viljestyrke kan fysisk aktivitet, trening og kosthold bli en naturlig og viktig del av din livsstil.

Hvordan VimScore og Kostholdsendring hjelper deg

1. Oppstartssamtale med VimScore/Ken à 30/60 min:
 

Sammen setter vi opp din profil i VimScore appen og finner en fornuftig målsetting for deg. I tillegg snakker vi om tidligere opplevelser rundt fysisk aktivitet og trening, og hva du liker å drive med - eller om det er noe du har lyst til å komme i gang med. Her fokuserer vi på å sette et oppnåelig mål, og vi vil heller at du setter en lav målsetting du klarer å gjennomføre fra uke til uke enn å gå alt for hardt ut. Vi kan også gi deg tips og triks for å komme i gang og holde det gående.

 

2. Oppstartsamtale med Kostholdsendring à 90 min:


I møte med deg har våre klinisk ernæringsfysiologer fokus på at endringer skal passe med ditt liv og ønsker, samtidig som endringene skal bidra med verdi i hverdagen. Personlig tilpasning og “verdi i endring” er avgjørende for gjennomføring over tid, og dermed oppnå målet ditt.

 

3. Du får oppsett av et fleksibelt kostholdsfundament:
 

Du får en konkret plan som ernæringsfysiologen produserer i samarbeid med deg, og som er basert på dine nåværende vaner. En behandler som prioriterer tid til å lære om din situasjon og kostholdsvaner i nåtid, i tillegg til å være nysgjerrig på din livssituasjon, er avgjørende for å hjelpe deg å gjøre endringer som oppleves minst mulig krevende. 

 

4. Oppfølging med VimScore/Ken à 30 min:

 

For å hjelpe deg komme i gang best mulig følger vi tett opp i oppstartsfasen. Derfor ønsker vi å ha oppfølgingssamtale med deg annenhver uke de første 2 månedene for å justere målsetninger og snakke om hva som fungerer og ikke. Sliter du med å oppnå målsetningen din? Er det vanskelig å finne aktiviteter som er gøy og du liker? Det tar tid å bygge gode vaner, og vi vil støtte deg på veien. Hvis du derimot føler at målsetningen er for lav så snakker vi sammen om hvordan vi kan øke målet på en fornuftig måte som passer din hverdag.

 

5. Oppfølging med Kostholdsendring à 90 min:

 

I neste møte med ernæringsfysiologen ferdigstilles din personlige plan (kostholdsfundamentet i steg 3). Mellom første og andre time har du testet ut noen prioriterte kostholdsendringer. Dine erfaringer blir tatt hensyn til i endelig ferdigstilling av kostholdsplan.

 

Vi tar også hensyn til tilleggsmål og/eller utfordringer i en og samme plan. Eksempler er kombinasjonen av ønske om vektnedgang og ulike fordøyelsesplager, eller hjertevennlig kosthold i kombinasjon med kostholdsplan for et treningsmål. Om du synes mat og kropp er ekstra krevende så har vi personell med sterk kompetanse innen spiseforstyrrelser.

 

6. Ytterligere oppfølging med kostholdsendring**:

 

Vi anbefaler oppfølgingstime av 30min èn gang i måneden for å støtte til gjennomføring, og hjelpe deg med eventuelle justeringer i plan og utfordringer som måtte dukke opp i hverdagen. 

** Dette er kun et ekstra tilbud

VimCoaching + Kostholdsendring

kr 1 939

1 939

Hver måned

Gyldig i 6 måneder

Skreddersydd program inkludert:

VimCoaching

Klinisk kostholdsveiledning

bottom of page