top of page

5 avslappende øvelser for å roe ned


I en hektisk hverdag er det lett å bli stresset og overveldet over alt man kan og skal gjøre. Hjernen er også konstant ute etter feedback og listen med gjøremål blir stadig lengre. Desto viktigere er det å gi kroppen ro i ny og ned. Vi har derfor laget et lite innlegg om ulike øvelser som kan bidra til at kroppen får mer ro. Gjør du disse i allefall hver uke, så har vi tro på at du vil oppleve mer sinnsro og klarhet i livet.


Disse øvelsene er perfekte for de dagene hvor du ønsker å senke tempoet, forbedre fleksibiliteten din og bringe indre ro til kroppen. Så ta deg tid til å sette av noen minutter til deg selv og prøv disse enkle, men effektive øvelsene.


Dybde pusteøvelser: Start med å finne et rolig og stille sted hvor du kan sitte komfortabelt. Pust inn dypt gjennom nesen og føl luften fylle magen og lungene. Pust deretter ut sakte gjennom munnen og kjenn på den beroligende effekten av dype pust. Gjenta denne øvelsen i noen minutter, fokuser på rolig og jevn pusting.


Katt-ku øvelsen: Gå ned på alle fire med hendene under skuldrene og knærne under hoftene. Når du puster ut, rund ryggen opp mot taket og senk hodet ned. Når du puster inn, senk magen mot gulvet, løft hodet opp og se oppover. Fortsett å bevege deg mellom disse to posisjonene i en jevn og flytende bevegelse. Dette bidrar til å løse opp i spenninger i ryggen og forbedre fleksibiliteten.


Butterfly stretch: Sett deg på gulvet med ryggen rett og bøy bena slik at føttene møtes. Hold føttene med hendene og prøv å bringe knærne så nær gulvet som mulig. Slapp av i denne posisjonen og prøv å føle en mild strekk i hoftene og lyskene. Pust rolig og dypt mens du opprettholder denne stillingen i noen minutter.


Sakte tøying av nakken: Stå eller sitt med ryggen rett. Begynn med å vippe hodet forsiktig fremover, og deretter tilbake for å strekke nakken. Rull deretter hodet sakte mot den ene skulderen, og deretter mot den andre skulderen. Gjenta denne sakte bevegelsen i begge retninger. Vær forsiktig og ikke press for hardt, dette er en mild tøyeøvelse som hjelper til med å lindre spenninger i nakken.


Kroppsskanning: Ligg på ryggen med armene langs siden og lukk øynene. Begynn å fokusere oppmerksomheten din på føttene dine og arbeid deg gradvis oppover gjennom hele kroppen. Legg merke til eventuelle spenninger eller ubehagelige følelser og prøv å slippe dem taket mens du puster rolig. Dette er en flott måte å øke bevisstheten om kroppen din og fremme avslapning.


Husk at det er viktig å lytte til kroppen din og ikke presse deg selv for hardt når du utfører disse øvelsene. Fokuser på dyp pusting, bevegelser som føles behagelige, og vær tilstede i øyeblikket.


Når du avslutter øvelsene, kan det være fint å ta noen ekstra minutter til å sitte stille og reflektere over opplevelsen. Kanskje du vil merke en følelse av ro og fred i kroppen din. Ta med deg denne følelsen videre i dagen din og la den påvirke resten av aktivitetene du skal gjennomføre.


Å inkorporere rolig trening i rutinen din kan være en fantastisk måte å balansere kropp og sinn på. Det gir deg tid til å stresse ned, fokusere på pusten din og skape en forbindelse mellom kroppen og sinnet. Så sørg for å sette av tid til rolig trening også. Med VimScore appen kan du få gjennomført en rolig treningsøkt laget kun for deg. Last ned appen idag og test ut vår trening. Vil du ha mer informasjon?Vi håper at disse avslappende øvelsene gir deg en opplevelse av indre ro og gir deg en deilig følelse av velvære. Prøv å inkludere dem i treningsrutinen din regelmessig for å opprettholde balansen i kropp og sinn.


Husk også at du trenger ikke trene lenge om gangen. Kun 5 min hver dag kan være nok for at du skal komme i gang og holde deg i form. Ved å trene litt hver dag vil du ha mulighet til å få et mer balansert liv med overskudd. Dersom du synes dette høres bra ut, så kan du sjekke ut VimScore appen. Her er det mulig å trene 4 områder i 5 minutter hver dag.

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page